Cashmere tørklæder

Det var lidt af en chance, jeg tog, da jeg valgte at indkøbe et parti af nogle meget lækre men også lidt dyre cashmere tørklæder, som en af mine sædvanlige grossisters sælger forsøgte at prakke mig på. Min forretning er nemlig en specialforretning for boligtekstiler, og tørklæder hører jo ret beset ikke ind under det normale sortiment.

Men min tanke var, at der helt naturligt vil være en del af mine kunder, der er åbne for et impulskøb, når de er i forretningen i andet ærinde. Og det viste sig at holde stik, for partiet på 36 tørklæder blev faktisk solgt i løbet af ret få dage, så jeg måtte ringe til grossisten og bestille nogle flere, idet der kom kunder i butikken og efterspurgte de tørklæder.

Ponchos

Sælgeren viste mig også en cashmere poncho fra samme fabrikant og i samme stil som tørklæderne, men den valgte jeg nu at takke nej til i første omgang, men da jeg ringede til grossisten for at bestille flere tørklæder valgte jeg at bestille et mindre parti af disse ponchoer. Det var i høj grad ment som et eksperiment, og nu får vi jo så se, om der også er afsætning i dem.

Det kan måske lyde lidt kedeligt at sælge boligtekstiler, men rent faktisk er der også mode i den slags, så man som forretningsdrivende er nødt til at følge de trends, der hersker lige nu og her. For eksempel har jeg kunnet konstatere, at det for tiden igen er moderne at have sengetæpper på sengene. Det har ellers tidligere hørt til sjældenhederne, at kunderne har efterspurgt netop sengetæpper, for det har vist ikke været moderne i mange år at bruge sådan nogle.

Sengetæpper

Men her for ikke så længe siden købte jeg et parti flotte, håndlavede sengetæpper ( se her ), og de blev hurtigt populære blandt mine kunder, for de blev i hvert fald udsolgt på temmelig kort tid. Det overraskede mig, for hjemme hos os bruger vi ikke sengetæpper, og det undrer mig, at nogle mennesker gider at pynte deres soveværelse op med den slags, for det er da normalt ikke soveværelset, man viser frem for de gæster, man får på besøg.

Til gengæld skifter vi sengetøj mindst et par gange om ugen, men det skyldes nu først og fremmest, at vi selv vil afprøve nye kollektioner, som vi får hjem i forretningen. For eksempel har jeg lige indkøbt noget lækkert satin sengetøj, og for at kunne betjene mine kunder tilfredsstillende har vi altså afprøvet det sengetøj hjemme hos os selv.

Det var nu også ganske behageligt at ligge i, men jeg må ærligt indrømme, at det ikke ligefrem er satin, jeg foretrækker at sove i, for jeg synes, at det er lige lovlig glat i stoffet, og jeg har oplevet, at dynen ganske enkelt er gledet ned på gulvet, mens jeg sov. Men flot ser det da ud.

Nej, må jeg så bede om ganske almindeligt bomulds sengetøj, som er rart mod huden, og som har tilstrækkelig friktion, så dynen ikke glider ned i løbet af natten.

Similar Posts