kattemad

Krav til kattefoder

Først og fremmest; alt kattefoder på det danske marked skal leve op til veterinære mindstekrav til, hvad foderet skal indeholde af mineraler, vitaminer og næringsstoffer. Som udgangspunkt bør alle foderprodukter på markedet derfor leve op til, at det kan holde din kat sund.

Der kan dog være forskel på katte, ligesom der er på mennesker, hvordan vi og de reagerer på forskellige fødevarer og sammensætninger. For kattemadens vedkommende er det især sammensætningen af fedtsyre og aminosyrer der er vigtige.

Det er ikke farligt at prøve forskelligt foder af til din kat. En tommelfingerregel er, at kattefoderet er i orden hvis kattens pels skinner, afføringen er normal, katten holder sin vægt, ikke fælder for meget – og i det hele taget virker til at have det godt og er sund og rask.

Test af nyt foder

Ved at test af kattefoder af, er det vigtigt at du holder øge med om kattens pels bliver mat, om kattebakken oftere skal skiftes ud, tandsten samt grim ånde.

Dette er alle tegn på, at kattens krop ikke accepterer sammensætningen af foder. Forskellen på billige og dyre produkter er oftest, at de billigste produkter kan bestå overvejende af affaldskød og kødmel, men en sund og velfungerende voksenkat kan sagtens spise det billige foder, hvis den altså trives med det.

Når det kommer til yngre katte og killinger er sagen en anden, her bør dyrlægen konsulteres for den rette sammensætning af kost.

Kilde: DYR.DK

Similar Posts