Bryllupsregler

For et år siden lige præcis i dag blev min forlovede og jeg forlovet, og i nogle få timer fortalte vi det ikke til nogen. Vi ønskede at nyde det helt for os selv og ikke lige i de første timer dele det med nogen. Når jeg tænker tilbage på det, ville jeg ønske, at vi havde taget os endnu mere tid, hvor vi holdt det for os selv. Og hvorfor så det? Lige så snart nogen ved det, begynder rådene – både opfordret og uopfordret – at komme. Det er fra alt lige fra bryllupsmagasiner til websites, venner og selvfølgelig velmenende familie. Snart begynder du at føle det, som om du bare SKAL lære bryllups ”reglerne” på din sti til at planlægge et bryllup, hvor du skal navigere mellem alle disse råd og traditioner, og med hvad er den rette måde at gøre alting på.

Lidt sjovt er det i øvrigt, at reglerne er så forskellige fra land til land. Ved du, at Danmark er utroligt populært som mål for giftelystne mennesker? Det er det faktisk, og det nye sort i store dele af den vestlige verden er faktisk: “Getting Married in Denmark” !

Men skal vi være helt ærlige er nogle bryllups ”regler” bare ikke helt så lette at følge – og måske har du ikke lyst. Det kan være fordi, de bare er irriterende, pedantiske, forældede, eller måske passer de bare ikke til dig og den person, du skal giftes med. Her er 7 bryllupsregler, som en brud i min mening står frit for at bruge eller blot lave hendes egne:

 1. Bruge formelle betegnelser på invitationen.
  Hvem siger. at bare fordi en invitation sendt til din bedste ven Hedi – som er gift med Per Hansen – absolut skal adresseres til Hr. og Fru Per Hansen? Det er alt for upersonligt for mig, men du kan gøre det, som det passer bedst i jeres ønsker.
 2. Bære et slør.
  Det er bare ikke noget for alle – og måske er det dit andet bryllup, og du har allerede gjort det.
 3. Skal vente med at få børn til efter I er gift.
  Nogle gange er det bare sådan, at du bliver gravid, før I er gift. Og så er det sådan, det er!
 4. Ikke sove sammen natten før.
  I dag bor de fleste sammen, før de bliver gift, og der er ingen, der siger, at du ikke kan tilbringe den sidste nat, inden I bliver gift med din kæreste. Vågn op, og op gå dagen i møde sammen.
 5. Bære en hvid kjole.
  Hvem siger, at din kjole skal være hvid? Eller at den skal være lang? Bær, hvad du har lyst til på din bryllupsdag – det er din dag.
 6. Tage direkte på bryllupsrejse.
  Nogle gange er de billigere at flyve på et andet tidspunkt end måske lige efter brylluppet. Måske har I blot lyst til at tage væk en weekend og tage en større tur året efter.
 7. At have et traditionelt bryllup.
  Hvis I har lyst til at blot stikke af og blive gift uden forpligtelserne af et traditionelt bryllup, så er det det, I gør. Eller blot gå til rådhuset. Det er jeres liv og jeres dag – så gør det, der gør jer glade.

Er der andre bryllupstraditioner, du ikke har lyst til at følge?

Similar Posts