Vognmænd, dans og countrymusik

Line dance og square dance hænger jo uløseligt sammen med det, der med en bred betegnelse kaldes for countrymusik. Og tro det eller ej: Der er faktisk mennesker, der har fordomme om netop den slags musik og om os, der sværger til den slags dans. Det er jo skrupskørt, men det er altså sådan, det er!

Vognmænd i klubben?

Efter jeg nogle gange havde hørt den samme traver, beslutted ejeg at tjekke lidt op på, om vi overhovedet har truckere eller vognmænd i klubben, og det viste sig, at vi faktisk har én enkelt af slagsen: Vognmand Dueholm i Fredericia.

Det er jo ikke ligefrem overvældende antal, vel? Men sådan er det, og det skal altså ikke forstås sådan, at jeg er vred over fordommene, for det er nu ikke tilfældet. Faktisk er jeg ligeglad, ligesom vi i klubben generelt er ligeglade med, hvad folk laver arbejdsmæssigt.

At være vognmand i dag i Danmark er jo bestemt ikke verdens nemmeste beskæftigelse. Tilbage i 1980’erne og tidligere, var det en god forretning for de fleste, og man kunne såmænd drive det ganske vidt uden at være den store forretningsmand. I dag er konkurrencen fra resten af Europa helt enorm, og danske vognmænd er nødt til at konkurrere på andet end priser.

Det er faktisk, hvad Dueholm Vognmandsforretning i Fredericia har formået at gøre, for trods konkurrencen udvider de de driver en sund forretning, og de skal såmænd være der mange år frem i tiden.

Me det på plads, kan vi vel – i hvert fald blandt læserne her – aflive myten om, at vi dansere me dhang til amerikansk dans er andet og mere end truckere og farmere?

 

Similar Posts