Sindet skal med

Det kan godt være, at jeg ikke fejler noget, men det ændrer altså ikke på, at jeg har det temmelig dårligt, sagde min veninde, Maria, med et dybt suk, da jeg kørte hende hjem fra en konsultation hos lægen en dag for et par måneder siden. Maria var blevet grundigt undersøgt med blandt andet to forskellige scanninger, blodprøver og så videre, og lægernes konklusion var, at hun ikke fejlede noget.

Men jeg kunne skrive under på, at hun bestemt ikke havde det godt, for jeg har kendt Maria i mange år, og hendes almentilstand var i hvert fald forværret med uforklarlige smerter forskellige steder i kroppen og en træthed, som hun ikke tidligere led af.

Heilpraktiker

Der gik ikke mange dage efter det besøg hos lægen, hvor hun havde fået besked om, at hun intet fejlede, før hun fortalte mig, at hun ville forsøge med en heilpraktiker behandling. I første omgang studsede jeg noget over den udmelding, for Maria har altid holdt sig til det etablerede sundhedssystem, og jeg aldrig oplevet, at hun har tyet til mere eller mindre mystiske behandlingsformer udenfor systemet.

Det viste sig, at hun var begyndt at læse om forskellige behandlinger med naturlægemidler og den slags på forskellige hjemmesider på nettet, og hun var blevet overbevist om, at hendes dårlige almentilstand kunne skyldes en eller anden form for ubalance i kroppen, fortalte hun.

Hun havde læst sig til, at netop en heilpraktiker arbejder på den måde, at han/hun forsøger at finde frem til netop en ubalance i kroppen – ofte af kemisk art, og hvis man så kan fjerne de skadelige stoffer eller styrke kroppens eget immunsystem, så kan balancen ofte genskabes med en helbredende effekt til følge. Det med at genskabe balancen er det, der kaldes homøopati, forklarede Maria.

Lidt skeptisk

Jeg må indrømme, at jeg var temmelig skeptisk, for både min mand og jeg har ligesom Maria aldrig tidligere tyet til nogen form for alternativ behandling, og jeg har i hvert fald den opfattelse, at hvis man har en nogenlunde sund livsstil, så burde kroppen kunne regulere sig selv uden hjælp fra for eksempel en eller anden form for naturmedicin.

Men trods min skepsis forstod jeg faktisk godt Maria, for det etablerede sundhedssystem havde jo reelt givet op med hensyn til at finde ud af, hvad hun fejlede, så det var vel naturligt, at hun så søgte andre veje for at få det bedre. I hvert fald valgte jeg at støtte op om hendes ide med at prøve en eller anden form for alternativ behandling, for nogen skade kan sådan noget vel ikke gøre.

Maria fandt frem til en heilpraktiker og var til et par konsultationer hos ham. Herefter konkluderede han, at hun måtte være i underskud med flere forskellige vitaminer samt nogle mineraler, og han anbefalede hende en bestemt form for kosttilskud, som hun skulle tage hver dag.

Det gik hun så i gang med, og i løbet af nogle ganske få uger begyndte hun at få det bedre, så min opfattelse af alternativ behandling er i hvert fald ændret.

Hvad der til gengæld på ingen måde er i kategorien alternativ behandling: Stresscoaching! Jeg har flere gange benyttet mig af professionel hjælp til at undgå en lurende stress, og jeg skal hilse og sige, at det virker!

Prøv engang at gå lidt i dybden på denne hjemmeside – det er ret overbevisende: https://lifeconsulting.dk/

Similar Posts