Er det brugskunst

Vi skal til middag hos en veninde, vi har i næste uge. Hun har fået en ny kæreste, og det er på tide, at vi skal introduceres til ham. Jeg har hørt meget om han. Han skulle efter min venindes udsagn være rigtig sød. Ja, det håber jeg sandelig, han er – især ved hende. Hun har haft et forhold tidligere, hvor hendes kæreste var en dum stodder. Forholdet holdt selvfølgelig heller ikke. Hun var heldigvis klog nok til at indse det i tide – inden de begyndte at lege familie. Jeg håber sandelig ikke, at hendes nye kæreste er en kopi af den forrige. Men det finder jeg nok ud af på lørdag. Hun har fortalt mig, at han er indretningsarkitekt og har rigtig god smag. Det lyder som en god ting.

Brugskunst

Min veninde har nemlig selv en rigtig dårlig sans for stil og indretning. Eller nej, det er måske forkert at sige det på den måde. Jeg burde sige, at hun har en tendens til at følge moden, og det har ført til, at stilmæssigt er hendes bolig en farvestrålende blanding af virkeligt smukke stykker brugskunst og virkeligt grimme og kitsch objekter, som hun bare har stående i en forvirring.

Måske kan hendes nye kæreste lære hende en lille smule om indretning og stil. Der er forskel på vintage og boho, men det lader til, at min veninde ikke helt er klar over det. Hun siger, at hun elsker vintage stilen, men kommer tit til at blande det sammen med etnisk indisk stil. Du ved efter min mening, så er vintage noget med neutrale varme farver: Lysebrune, elfenbensfarvede, svage pastel farver, mens etnisk indisk er sådan noget med klare strålende farver i mange mønstre og altid med en masse glimmer og glitter. Måske tager jeg fejl. Jeg ved bare, at jeg synes, at hun stilmæssigt er et rodehoved. Og jeg ved, at det er meget svært at købe en gave til hende. Netop fordi det er umuligt at sætte en etikette på hendes stil.

Måske et flot badeforhæng?

Hvis jeg nu vidste, at hun godt kan lide nordisk stil, så ville jeg måske give hende et par keramikskåle i en cool, grå farve. Men jeg ved det faktisk ikke. Måske skulle jeg lade være med at tænke på hendes stil og bare købe en gave til hende, som jeg selv ville blive glad for. Måske er en sjovt badeforhæng den bedste gaveide?

Det vil nok være det nemmeste for mig. Jeg vil nemlig gerne have en lille gave med til hende, når vi skal se hende i næste uge. En lille ting, som hun kan bruge og være glad for. En lille ting, som minder hende om mig og en dejlig middag. Et lille stykke brugskunst, som hun kan glæde sig over. Men hvad? Et billede til entréen? En designer vase? En dekoration til jul?

Det er altså svært. Jeg vil jo også gerne gøre et godt indtryk på hendes kæreste. Hvis vi skal være venner i mange år, så vil det jo være bedst, hvis vi kan begynde med en positiv stemning.

Similar Posts