Tøj til æbleform?

Hvilken kvinde ville ikke drømme om at have en garderobe, hvor alt dit tøj bare passer og viser alle dine fortrin? Tøj, du bare ved, du ser godt ud i. Der er masser af råd og vejledning til, hvordan du skal klæde dig efter din form til ”almindelige” størrelser, men ikke så mange til plus size. Her vil vi beskrive plus size kropsformer og give dig råd til, hvad du skal gå efter, når du shopper efter stort tøj til piger / kvinder.

Æbleform – plus size

Æbleform er, at hovedparten af vægten bæres på den øverste del af kroppen – særligt i midten og omkring taljen, og det giver en rund æbleform. Udover en fremspringende mave har mange æbleformede et større bryst og en bred ryg. Arme og ben er typisk mere slanke.

Strategien er at fjerne fokus fra midtersektionen. En dyb hals eller en V-hals vil skabe illusionen om en længere overkrop og en smallere talje. Når du køber jakker, så prøv at finde noget, der har en let A-facon, der når dig til hoften. Det er med til at definere taljen. One Two har nogle lækre jakker, der opfylder dette. Kig også efter kjoler eller nederdele med en diskret A-facon. Når du køber jeans, så gå efter enten lige linjer eller dem, der hedder boot-cut. Lidt volumen nederst på bukserne er med til at balancere din overkrop. Kig også efter vertikale linjer i tøjet. Det er med til at trække øjnene væk fra din midte.

Undgå noget, der er for stramt, men dit tøj må heller ikke være for løst. Det gør, at opmærksomheden kommer på din midtersektion. Undgå jeans i skinny style. De er ikke med til at skabe et balanceret billede. Undgå lommer i midtersektionen, og undgå også blonder i midtersektionen. Undgå bluser, der går højt op i halsen, og undgå pencil nederdele. De trækker for meget opmærksomhed til din overkrop. Undgå bælter, der sidder i taljen. Hvis du gerne vil gå med bælte, så find bælter, der hviler lavt på hoften i stedet.

Pæreform – plus size

Pæreform er, når din vægt primært bæres på den nederste del af din krop. Du har typisk brede hofter og lår eller en stor numse – og ofte har du det hele. Dine skuldre er typisk smallere end hofterne, og du har en defineret talje. Din strategi her er at fokusere på din overkrop og skabe en defineret talje. For at balancere top og bund skal du gå efter for eksempel en jakke med lidt fylde i skuldrene eller en kort jakke, som skaber effekt ved taljen, toppe med en bred udskæring – det kan være en bådudskæring. Gå også efter toppe, der har en detalje for oven – det kan være, de er asymmetriske for eksempel – det får øjet til at gå opad. Du vil også se godt ud i A-formede nederdele. Gå efter boot-cut jeans eller bukser. Husk også at bære lysere farver for oven og mørkere farver for neden.

Undgå slim-cut eller skinny jeans eller bukser. Undgå også lommer eller anden udsmykning omkring hofterne eller numsen. Mærket Bessie har jeans til alle kropstyper. Du skal også undgå jakker, der når dig til den bredeste del af din numse.

Stor og smuk pige

Lige-op-og-ned form eller blyantsformet – plus size

Blyantsformet er, når din krop er sådan lige op og ned. Vægten er distribueret ligeligt på top og bund, og du har ikke så meget talje. Skuldrene er typisk lige så brede som dine hofter. Din strategi er at skabe kurver på de rigtige steder. Som med æbleformen vil du have tøj, der får din talje til at virke smallere. Toppe, der får øjet til at gå nedad, er et hit – det kan være en dyb V-udskæring. Du kan også gå efter højtaljede pencil nederdele, højtaljede bukser, A-formede nederdele, trompetformede nederdele, lange nederdele og boot-cut bukser eller jeans.

Undgå tøj, der ikke har facon. Tøj, der er stramt om din midte, vil ikke være et godt fit for dig. Undgå også bælter i taljen. Det er bedre, hvis du sætter bæltet under brystet. Der er også kjoler, der er udformet sådan – det kaldes empire stil.

Timeglas-form – plus size

Når du er timeglasformet, har du et fyldigt bryst og fyldige hofter – og også ofte en fyldig bagdel – men en defineret talje. Strategien er at fremhæve din kropsform og nedtone eventuelle problemområder. Gå efter noget, der følger dine naturlige linjer. Højtaljede nederdele og bælter vil også være med til at vise din talje. Gå efter boot-cut eller slim-cut jeans og bukser.

Undgå tøj, der ikke viser dine kurver. Undgå også toppe med for eksempel flæser for oven, da det vil tilføje volumen og ødelægge din naturlige balance. Stumpebukser vil få dine ben til at se tykkere ud, så undgå dem.

Omvendt trekant-form – plus size

Her har du brede skuldre og overkrop. Kroppen går derefter indad til smallere hofter, ben og ofte bagdel. Det er nærmest en V-facon. Strategien er at trække opmærksomhed væk fra overkroppen og skabe balance. Gå efter toppe, der fremhæver taljen. Det kan være for eksempel V-hals. For at skabe volumen for din underkrop brug bukser eller kjoler med vidde for neden. Brug mørkere farver foroven og friskere farver forneden. Det trækker øjet nedad.

Undgå slim-cut bukser og jeans. Undgå også stumpebukser. Undgå også bådformede udskæringer, da det vil understrege dine skuldre. Du skal heller ikke have noget med skulderpuder i.

Similar Posts