Nåle og akupunktur

Nådada, min mand kom op på badevægten i går. Julens madorgier har sat deres spor. Det kan jeg se. Og nu har badevægten konstateret det. Der er en grund til, at livremmen begynder at sætte sig i vertikal stilling. Det skal vi altså have gjort noget ved. Jeg har ikke noget imod, at han er ’kraftig’ (sagt på en pæn måde), men altså: Nu er han for kraftig.

Ja, min mand er glad for mad. Han elsker selv at lave den, men elsker endnu mere, når andre har lavet den for ham. Men han bliver eddikesur, når jeg serverer salater og dampede grøntsager. Og det her med motion, det er ikke lige ham. Jo, en gåtur med hunden, det vil han gerne med på. Men løb, og fitness – det gider han simpelthen ikke.

Akupunktur mod overvægt?

Jeg har læst meget om ændring af livsstilen for at komme overvægten til livs. Det handler meget om maden, synes jeg. Og, ja, for at ændre spisevanerne må man lægge livsstilen om. Men hvordan kommer man i gang med det?
Lige nu, så handler det om, at 10 kg skal høvles af, og det skal ske på en måde, så min mand holder sig motiveret. Han er nemlig selv ked af at veje for meget. Han ved godt, at han kan skære ned på mængderne af mad, han spiser.

Hvordan får jeg ham i gang?
Jeg har undersøgt muligheden med akupunktur. Har læst mig til, at det er forholdsvist nemt at hjælpe folk, der simpelthen spiser for meget med akupunktur. Han falder i den gruppe – heldigvis. Det seneste lægetjek, han fik, viste ingen problemer, eller forstyrrelser. Lægen havde dog anbefalet, at han smider nogle kg.

Jeg har nu ledt på nettet efter en klinik, som bruger akupunktur. ”Akupunktur Aalborg”, skrev jeg i søgefeltet – og jeg fandt ud af, at der er mange mennesker, som har haft virkeligt gode erfaringer med at tabe sig ved hjælp af akupunktur.

Det har dog taget mig nogle uger at overbevise min mand om, at akupunktur ikke gør ondt. Han er hunderæd ved tanken om at blive stukket. Ser han en kanyle hos en læge, bliver han helt bleg. Så det har ikke været nemt at få ham overtalt. Jeg har faktisk forsøgt at vise ham udtalelser fra patienter, som går ud på, at de ikke føler smerte, men måske et lille prik. Ligesom, når man stikker sig på en synål ved et uheld. Men nu er det lykkedes: Argumentet om, at det ikke er smertefuldt, og at det er effektivt, har overbevist ham.

Vejgaard Fysioterapi

I morgen skal vi så ind til det her center for akupunktur i Aalborg midtby. Det er faktisk hos den kendte fysioterapeutiske klinik Vejgaard Fys – dem kender vi jo!

Jeg har lovet at tage med ham. Holde i hånd og peptaler bliver mine opgaver. Han er virkeligt bange, så det gør jeg gerne. Jeg håber, at akupunktøren har erfaring med den slags patienter. Det må de da have dér på akupunkturcenteret. Jeg kan ikke forestille mig andet. Han er jo ikke det eneste menneske i verden, som ikke bryder sig om nåle, der bliver stukket ind i huden.

Similar Posts