Isoleret murstensvæg

Hulmure og energipriserne

Fik du også et chok, da du så den sidste varmeregning? Velkommen til klubben. Vi var godt nok forberedte på, at varmeregningen ville stige. Men så meget? Ikke helt så meget. Men vi betaler. Heldigvis har vi lidt ekstra på kistebunden. Men noget må der gøres, så vi kan få den varmeregning ned på et niveau, der er til at overkomme. Ikke sandt? Hvad kan du så gøre, for at varmeregningen når ned på et acceptabelt niveau?

Kig på isoleringen

Ja, for det første kan du sørge for, at din bolig er godt isoleret. Det er et must. Et hus, som ikke er velisoleret, holder ikke på varm luft. Den siver bare ud. Ud til fuglene. Du bør derfor få fat i en isolatør og en energiekspert, som kan tjekke dit hus’ hulmure. Isolering af hulmure er nemlig et rigtig fornuftigt indgreb, som kan spare mange penge. Og ikke kun det. Et korrekt, isoleret hus vil nemlig også kunne medvirke til at formindske CO2 udslippet, fordi du ikke skal bruge så meget energi til at varme det op.

Hulmursisolering er for fagfolk

Det er dog vigtigt, at du får fat i en professionel isolatør, som ved alt om isolering. Isolering af hulmur er nemlig ikke et job, som du selv kan udføre. Det kræver viden om, hvordan man blæser det konkrete isoleringsmateriale ind i hulmurene. Du tænker måske, at det ikke kan være så svært. Nej, ikke, hvis man ved, hvordan det skal gøres. Derfor kan det være bedst, hvis du bruger en erfaren isolatør. Han bruger sin viden korrekt. Der er nemlig det ved isolering af hulmure, at hvis det ikke bliver gjort korrekt, så kan der opstå ’kuldebroer’ i muren. De vil trække den varme luft ud af huset – og så er du lige vidt med isoleringen. Kuldebroer er faktisk områder i muren, som ikke er isoleret.

Trænger til forbedring måske

Måske har huset fået hulmursisolering for nogle år siden. Men den skal tjekkes. Isoleringsmaterialerne, der bliver brugt, holder nemlig ikke for evigt. Materialerne falder ligesom sammen. Det siges, at 30 år efter en isolering af en hulmur er isoleringsevnen faldet til halvtreds procent. Så hvis du bor i et gammelt hus, så bør du få tjekket hulmurene nu. Det kan godt være, at du har brug for at få efterisoleret murene. Og du vil blive glad for at få det gjort. Dels vil du kunne holde på varmen inde i huset. Dels vil du få en varmeregning, som ikke slår bunden ud af din økonomi. Samtidigt vil du også bidrage til et bedre klima, da energiforbruget formindskes. Så der er kun gevinst ved at få isoleret hulmurene godt.

Fik jeg nævnt, at en dygtig og erfaren isolatør faktisk kan udføre en efterisolering af et hus på en enkelt dag? Dit projekt: ”Isolering af hulmur” behøver derfor ikke at være særligt tidskrævende. Det kræver, at isolatøren og eventuelt en energiekspert besøger dig, så de kan tjekke hulmurene. Derefter kræver det en dag, hvor isolatørerne arbejder. De behøver ikke engang at skulle indenfor – medmindre du vil invitere dem på en kop varm kaffe. Alt arbejdet sker udefra.

Similar Posts