Maler i Skive?

Det kan du sådan set godt selv klare, svarede min svoger, da jeg ringede til ham og spurgte ham til råds med hensyn at male gulvene i vores tre kælderrum med epoxymaling. Jeg havde valgt at ringe til ham, fordi jeg godt havde hørt noget om, at epoxy er noget giftigt stads, som man skal være temmelig forsigtig med.

Min svoger arbejder som maler i Skive, så jeg gik på forhånd ud fra, at han vidste noget om de forholdsregler, man bør tage, hvis man vælger at arbejde med epoxy. Og det gjorde han også, viste det sig.

For det første skal du sikre dig, at din hud ikke kommer i berøring med malingen, fortalte han. Det er selvfølgelig ikke sikkert, at du er allergisk overfor stoffet, men for en sikkerheds skyld skal du altså undgå at få noget på hænderne eller andre steder.

Du skal ganske enkelt finde et par gamle gummistøvler frem og have dem på, når du maler gulvene med rulle. Når du er færdig, skal støvlerne smides i en tæt sæk og bortskaffes på kommunens genbrugsplads, hvor du fortæller, hvad de har været brugt til.

Og i den samme sæk kan du smide de gamle bukser, du har på under arbejdet, for dem bør du også kassere bagefter, formanede min svoger.

Du skal sørge for at have et skaft til din malerrulle, for så er risikoen for at få noget af det stads på fingrene langt mindre, og så bliver du i øvrigt ikke så øm i ryggen af at male gulvene, grinede han i telefonen.

Udluftning

Jeg fik også en tredje og meget væsentlig formaning: Når du maler de gulve, skal du have så god udluftning som muligt i kælderrummene, og så holder du øje med tiden, for når du har malet i et kvarter, så går du udenfor i frisk luft det næste kvarter, inden du fortsætter med malerarbejdet.

Det lød jo en anelse besværligt, men hvis epoxy er lidt farligt at arbejde med, skal man jo nok lytte efter den slags anvisninger. Jeg valgte at tygge lidt på sagen, for et alternativ til epoxymaling kan jo være en anden form for maling, der kan bruges på beton, men så skal man vist regne med at skulle male igen om ret få år, og det tiltaler mig selvfølgelig ikke.

I den idrætsforening, hvor jeg spille oldboys fodbold, er der et medlem, som jeg ved har arbejdet hos en maler i Viborg, så jeg valgte for en sikkerheds skyld at spørge ham til råds også. Det gjorde nu ikke nogen forskel, for jeg fik den samme sang fra ham, som jeg havde fået fra min svoger.

Men også han understregede, at forsigtigheden med hensyn til at udføre arbejdet ikke burde afskrække mig, så længe jeg overholder forskrifterne, for når man gør det, er der stort set ingen risiko ved at arbejde med stoffet.

Og så opnår du en slidstyrke, der reelt er helt fantastisk, så du kan regne med, at der går mindst 10 år, før du eventuelt skal reparere på malingen.

Similar Posts