Nike er bedst

Torsdag morgen. Jeg er tidligt oppe og har lovet mig selv og hunden, at vi skal ud og gå en meget lang tur. Min hund ved det. Den er glad og kan næsten ikke vente, til jeg får snøret mine sko på fødderne. Jeg bevæger mig slet ikke hurtigt nok, synes den. Den prøver at puffe til mig. Viser mig med al tydelighed, at jeg slet ikke behøver at få en kop kaffe, inden vi skal ud. Jeg afviser den blidt. Den skal være lidt tålmodig endnu. Jeg drikker min kaffe. Finder mit tøj og går ligesom i stå. Skal jeg tage de gamle sko på – eller skal jeg tage mine nye Nike sportssko i brug?

Skal – skal ikke

Jeg kan ikke rigtigt bestemme mig. Faktisk vil jeg helst ikke tage de nye sko på. Det bliver jo en lang tur. Hunden kigger på mig, som om den spørger om det virkeligt er så svært at bestemme sig for, hvilket par sko jeg skal hoppe i. Hvis jeg tager de nye sko på, risikerer jeg så, at få vabler? Sko skal jo gås til langsomt. Er det ikke lidt risikabelt at gå 10 km i et par helt nye Nike sportssko? Jeg bøjer mig ned og finder det gamle par sko frem. Jeg ved, at de passer mig godt. Med dem er der ingen fare for vabler. Tøver lidt. De nye? Skal de aldrig tages i brug? Jo de skal. Hvordan kommer jeg i gang? Ja, du kan jo starte med at tage dem på og, så mærke godt efter.Det har jo altid været Jordan versus Nike, ikke?

Utålmodig

Hunden piber lidt. Dens tålmodighed er virkeligt ved at løbe ud nu. Ok. Jeg tager de nye sko på. Det ser lidt sjovt ud. De er så nye – og det kan ses langt væk, at det er første gang, jeg har dem på. Jeg tænker, at hunden sikkert ikke ved, at jeg har besluttet, vi skal ud på den lange tur. Og hvis jeg kan mærke, at der er noget, der strammer eller skrider på foden, så må jeg jo ændre min plan om at gå 10 km. Vi kan jo så bare gå en kortere tur. Og jeg kan da altid finde en pind og lege med hunden og den. Så får hunden i det mindste motionen, den har brug for. Jeg finder snoren til hunden frem. Sætter den fast. Åbner døren, og vi går. Jeg kan mærke, at min hund er spændt og ivrig. Den trækker lidt. Men den forsøger samtidigt at gå pænt ved siden af mig.

Kurs mod søen

Vi sætter kurs ned mod søen. Nu ved min hund, hvor vi skal hen. Den snuser til blade og buske, vi kommer forbi. Jeg går. Skoene er komfortable. Jeg kan ikke mærke, at der er noget, der strammer eller ikke er, som det bør være. Går glad videre. Er glad for, at jeg valgte at tage de nye sko på. De må gerne blive en lille smule beskidte nu. Min hund er også glad. Kigger op på mig i ny og næ. Vi kommer forbi parken, hvor jeg må slippe den løs. Den får sig en lang løbetur, inden vi går roligt videre.

Similar Posts