Coaching virker!

Når man siger ”coaching” her i landet, så smiler folk som regel lidt ironisk. Det er, som om at de ikke tror på, at coaching kan hjælpe et menneske til at opnå en bedre livskvalitet. Om man kalder det for coaching eller en eller anden form for behandling er lidt ligegyldigt. Men stadigvæk. De fleste ser lidt ned på coaching. Bare fordi. Og dog, der er flere og flere, der opdager, at coaching faktisk kan hjælpe. Og her i de hårde måneder, hvor restriktionerne på vores personlige frihed har været ret strenge, er der mange mennesker, der har fundet ud af, at de har fået stress.

Mange får stress

Her i byen er stresscoaching en lukrativ virksomhed i disse måneder. Af gode grunde. Mange har nemlig indset, at stress er farligt. De har oplevet det på deres egen krop. I form af nervøsitet, aggressivitet, begyndende depression og angst. Nogle af dem, der har oplevet det, er begyndt at tale højt om, at de har gået til stresscoaching, og at det virkeligt har hjulpet dem igennem en meget svær periode. Andre påstår hårdnakket, at de ikke har brugt, coaches. Men jeg tror dem ikke. Jeg tror, at de fleste har brugt en eller anden form for behandling.

Stor interesse for at lære

Og jeg kan jo se på antallet af ansøgere til det kursus, jeg har i stresscoaching, at der er mange, som er interesserede i at lære mere. Dels fordi de gerne vil hjælpe deres medmennesker, dels, fordi de gerne vil tjene nogle penge, og har indset, at vi også her har brug for hjælp uden om det konventionelle sundhedssystem. Især fordi vi har brug for at forebygge i stedet for at afværge konsekvenserne af stress – sindet skal jo med. Så ja, noget godt har corona-krisen her i landet gjort: Bevidstheden om, at forebyggelse kan gøre endnu mere, end helbredelse kan, er vokset. Meget gevaldigt her i de sidste måneder.

Similar Posts