Tips for kvinder der rejser alene

I dag er der flere kvinder end aldrig før, der rejser alene – og det er både privatrejsende og forretningsrejsende kvinder. Dog er det meget anderledes for en kvinde at rejse alene end for en mand, og det kan give flere udfordringer. Der kan være tale om sikkerhed og om kulturelle udfordringer.

Men du kan som kvinde tage dine forholdsregler. Jeg rejser alene privat af og til og også på forretningsrejse. Jeg rejser tit til Lissabon på ferie, da jeg godt kan lide Portugal, og du kan tit få billige flybilletter til Lissabon. Jeg har her samlet et par tips.

Kend din destination

Sæt dig ind i din destination, før du tager af sted. Der kan være religiøse eller kulturelle hensyn, du er nødt til at tage i din påklædning for eksempel.

Lær personalet at kende

Gør dig familiær med personalet på hotellet. Spørg også, om der er nogen, der kan følge dig til dit værelse, hvis du ankommer sent. Bed om et værelse på en højere etage tæt ved elevatoren – og som ikke er tæt ved nødudgange, trapper etc. Accepter ikke et værelse, hvis dit navn og værelsenummer bliver sagt højt, så andre kan høre det. Åben aldrig døren, hvis det ikke er nogen, du kender, og sikr dig, at døren har et kighul, så du kan se, hvem der er på den anden side. Tag et kort fra hotellet, som har alle oplysninger på det lokale sprog, og hav det altid på dig.

Kopi af rejseplaner

Sørg for, at nogen derhjemme har en kopi af dine rejseplaner, og tjek ind ved dem jævnligt, så de ved, du er OK.

Kend dine omgivelser, så du ikke stikker ud som en turist. Hav kigget på kort, før du tager af sted.

Min næste tur går til Holland, hvor jeg netop har købt billige flybilletter til Amsterdam online her: https://www.rejsepriser.dk/flybilletter/holland/amsterdam/ . God og sikker rejse til dig også!

Similar Posts