Hvis jeg bare

Her er næsten 40 graders varme, og jeg lider virkeligt under det. Jeg kan godt lide varme, men der er altså en grænse. Især når jeg er tvunget til at opholde mig udenfor. Og det er jeg. Jeg er gartner. Jeg passer på folks haver. De beder mig om at komme og slå græsset vande deres buske og træer. Og jeg holder bestemt af mit job. Og ja, du synes måske, at jeg lyder forkælet. Men det her med at skulle vande planter i 40 graders varme er ikke det bedste for planterne. De kan faktisk blive ’brændt», fordi varmen får vandet til at fordampe, inden de når at få ’drukket’ vandet. Jeg er sikker på, at du ved, hvad jeg mener.

Ønsker jeg var i Valby

Derfor er jeg ikke meget for at tage imod jobs, som ligger i tidsrummet mellem kl. 13 og 17, hvor varmen er stærkest. Jeg vil så hellere arbejde til kl. 22 om aftenen og være sikker på, at kunden får den bedste service, jeg kan give. Men en dag, som i dag, hvor jeg er tvunget til at arbejde lige i siesta-tiden, bander jeg højt. Og jeg ville ønske, at jeg var blevet vinduespudser i 2500 Valby, i stedet for gartner her i Sydspanien.

Det er bare ikke, sådan at skæbnen har formet sig for mig. Jeg er blevet gartner her, fordi jeg elsker de flotte bougainvilleaer, som findes her. Det er utroligt, hvor frodigt og farverigt her er. Og jeg må indrømme, at det imponerer mig, hvor nøjsom en plante det er. Den overlever ekstrem varme. Den overlever store regnskyl. Den kan klare et par nætter med frost.

Min passion

Ja, det er min passion. Bourganvillae. Og når jeg ser, at en bougainvillea, jeg har plantet for 15 år siden, har udviklet sig til et tæt tæppe på den pergola, jeg har bygget, så banker mit hjerte bare hurtigere. Lige nu er jeg ved at grave et hul langs en mur. Kunden vil have flyttet en stor lerkrukke, hvori der skal plantes en rød bourganvillae. Det er hårdt arbejde. Sveden triller ned ad ryggen på mig. Krukken er ret tung, og jeg er nødt til at banke bunden ud af den, inden jeg kan placere den ved muren og få planten sat i. Det er faktisk et projekt, jeg har gået og udskudt i noget tid, fordi jeg ved, hvor hårdt det bliver. Men kunden har ret. Om 15 år vil han have en kæmpestor, rød burganvillae, der vil danne nærmest en søjle til en overdækket terrasse. Flot sted at sidde en sen sommeraften. Og flot udsigt får han.

Genial udsigt

Planten skal ikke bruges til at skjule en fejl i murværket. Den skal bare være stedets pryd. Og ja, jeg må sige, at dem, der ejer stedet, har en god fornemmelse for, hvor dejligt det kan blive. Jeg ville ønske, at alle mine kunder havde den samme fornemmelse. Det ville være rart. Så ville jeg ikke skulle bruge tid på at skulle argumentere for, hvorfor den eller den plante ikke skal stå der, hvor de tror. Du ved sådan noget med, at denne plante har brug for skygge og den slags. Nå – jeg skal viderer, men jeg drømmer nu stadig om Valby – eller sågar Hellerup og Greve.

Similar Posts