Madpakkelandet

Danmark  er et madpakkeland på godt og ondt, og det har det været i mange år. Der findes også en del madordninger i private firmaer og i offentlige institutioner. Dog skal flertallet af os have vores egen medbragte mad med, hvis ikke vi skal købe maden ude. Til hverdag får vi en del rugbrød og spegepølse – firkantet set – og til picnics laver vi noget mere spændende som sandwich, ostetallerken etc.

Den daglige madpakke

Den daglige madpakke er oftest det mest økonomiske valg og også det sundeste valg i forhold til at købe mad, men det kan være fristende, fordi det kan være monotont med madpakken, og det kan væres svært at blive ved med at finde på noget nyt. Selv om du spiser på din institution eller i dit firma, er der jo også ofte gentagelser, og det kan blive ensformigt i længden. Hvad kan du så finde på?

Der findes faktisk et firma, der har gjort det lettere for os – du finder dem her: https://mambeno.dk/  

Udover at have forslag til madkassen til både børn og voksne, får du også menuer til hele ugens aftensmad – og det sammen med en indkøbsliste. Så bliver det da ikke nemmere! Du kan også købe lækre madkasser med flere rum, så du har noget sundt materiale at pakke madpakkerne i og til at holde maden frisk.

En sund madpakke er vigtig både for børn og voksne for at klare dagens strabadser. Er vi mætte, gør det det også nemmere at undgå søde og mere usunde fristelser i dagens løb. Brug rester fra aftensmaden til din madpakke.

Her er et par forslag til, hvad du kan putte i madpakken:

  • En sandwich med kalkun, bacon og rødløg samt rucola.
  • Bag selv rugbrød – det er ikke så svært, og det smager så meget bedre.
  • Lav en rugbrødssandwich af det hjemmelavede rugbrød med roastbeef, hvidløgsost og tomat.
  • Bag nogle grove boller, og læg dem sammen med laks og noget syltet agurk og flødeost.
  • Husk, der findes køleelementer til madpakker, så de er friske, når det er tid til frokost.

Similar Posts