Er det en arbejdsskade?

Selvom vi forsøger at bruge miljøvenlige kemikalier i vores daglige arbejde, er det ofte uundgåeligt, at vi skal bruge farlige kemikalier. Måske er du maler, så kan du ikke undgå kemikalier i dit arbejde. Det er ikke alle flader, der kan males med miljøvenlig maling. Måske er du sølvsmed, så kan du heller ikke undgå kemikalierne. Sølvet skal smeltes sammen, og inden du kan pudse det blankt og fint, skal det i et kemikaliebad. Måske er du rengøringsassistent, og så kan du heller ikke undgå fx klorinen, som også er et farligt kemikalie.

Indånding af kemikalier

Måske lægger du ikke mærke til, at du indånder dampe fra kemikalierne dagligt. Måske mener du, at brugen af dem er meget begrænset, så du er ude for farezonen. Ja, sådan er det heldigvis også for de fleste. Men ikke for alle. Også selv om de bruger masker og beskyttende handsker. Nogle får en arbejdsskade efter års arbejde. Kemikalierne kan gøre skade på åndedrætssystemet eller fx hukommelsen. Der er eksempler på, at mennesker udvikler allergi, som følge af brugen af kemikalierne. Det er en arbejdsskade, men det kan være svært at vise og selv acceptere.
Heldigvis er der mange eksempler på, at mennesker har fået en arbejdsskade efter års arbejde med særlige kemikalier. Desværre er der også mange eksempler af den slags, som er kommet frem i offentlighedens lys for sent. Den skadede person er måske blevet førtidspensioneret som følge af skaden. Har han eller hun ret til erstatning i sådan et tilfælde?

Erstatning med advokathjælp

Det kan en arbejdsskade advokat hjælpe dig med at finde ud af. Det gælder bare om at finde det bedste advokatfirma!
Jeg hørte via min fagforening om et tilfælde med en kvinde i Fredericia, som efter mange års arbejde som rengøringsassistent fik erstatning for den skade, hun havde lidt ved at skulle bruge kemikalier i sit arbejde. Hun udviklede allergi og måtte sige sit arbejde op. Hendes åndedrætssystem kunne ikke klare, at hun arbejdede med kemikalierne mere. Hun kom på førtidspension og begyndte på forskellige kurser for at blive omskolet. Da hun blev ansat, var hun ikke opmærksom på, at det var farlige kemikalier, hun arbejdede med.

Fredericia

Hendes advokat i Fredericia havde hjulpet hende med at få en erstatning for tabt arbejdsevne og for de mén, som hun har fået af arbejdet: En ødelagt lunge, som gør, at det er begrænset, hvor meget hun kan overkomme i det daglige. Det har ført til en form for isolering for hende, fordi det har været svært for hende at komme ud fra sit hjem.
Kvinden er i dag ved at færdiggøre en uddannelse til grafiker. Hun kan arbejde ved sin computer i nogle timer dagligt. Heldigvis indånder hun ikke dampe fra kemikalier, men hendes muligheder for at få fast arbejde er begrænsede. Hendes lunge kan nemlig ikke holde til, at hun arbejder fuld tid.
Havde hun været klar over, at hun arbejdede med farlige kemikalier, så ville hun sikkert have sørget for at få sit helbred tjekket oftere hos lægen. Han eller hun kunne have identificeret helbredsproblemerne, inden skaden blev for stor. Heldigvis er hun i dag en glad kvinde, som har fået tilbud om et deltidsarbejde, når hun er færdig med sin nye uddannelse.

Similar Posts